Viva Leon!

Etter bussturen til Santo Domingo fann vi ein kjekk drosjesjåfør som anbefalte eit hostell i Zona Colonial. Den bydelen er der Colombus først grunnla ein by i sør-amerika, og sidan vart det eit senter for handel, forsvar og ikkje minst 500år etter; turisme. Sonen er veldig flott, med gamle hus i kolonistil og det er masse gateliv og museumsbygg over alt. Denne gongen gjekk vi langs heile Malecon, der ein har god sjans til å bli overkøyrd, få kjøpt roser til sin kjæreste, eta dyr mat og nyta solnedgangen mens pelikanane stupar etter mat. Edwardo hadde aldri vore på kino før, så vi såg liksågodt to stykk! Og, endå betre, det kostar ca 30kr billetten!

 

Eg sov nesten ingenting den natta, for eg måtte opp kl 0400 for å reisa til flyplassen. Der gjekk ferda til Miami, og du hendelse, virkeligheten tok meg att når det gjaldt prisnivå og skilnad mellom nord og sør! Så dermed var det godt å berre venda nasa sørover att, og vi landa i Managua midt på dagen. Derfrå tok vi taxi til fagre Leon. Alle som skal gjennom hovudstaden med bil må hugse å ha med seg vatn og mat! Det er ein knøttliten by, men det tok ein time å reisa gjennom den på grunn av elendig gateplanlegging… Klarte likevel å ha det veldig greitt i drosjen, og det var godt å besøka Hilario på hostellet eg budde på då eg studerte: http://www.hostalcasasantiago.com/.

Dagen i dag er spesiell for katolikkane, dei feirar jomfru Maria, og det er som ein religiøs halloween, for du kan få snop om du seier ei regle i døra til andre, der dei har laga store alter. Fyrverkeri av syke mengdar og massevis av folk i gatene var eit herlig gjennsyn med Leon! Seinare bar det til ein restaurant og så til La Olla Quemada, der eg heilt tilfeldigvis møtte læraren til Henriette, Marybely! Og då vi hadde bestemt oss for å gå, kom akkurat Rigo den einaste Sampson inn J Superstas å møta gamle kjente!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.