Velkomstfesten!

 

Mange nye ingrediensar å læra seg, og teknikkar for å laga maten
Mange nye ingrediensar å læra seg, og teknikkar for å laga maten

Etter en lang busstur over fjellet fra Santo Domingo var vi vel fremme i Cabarete. Byen var full av liv og røre, og egentlig nokså lik slik vi hadde forestilt oss at en Karibisk by ville være. Vi ankom «La Loma», skogen hvor vi skulle tilbringe de neste dagene, og ble møtt av Papon; vår guide/kontaktperson/alt-mulig-mann. Allerede før vi var steget ut bussen, var de lokale guttene der, klare til å bære sekkene våre opp til huset til Efrahim, vår altmuligmann nr. 2, og lokalet for velkomstfesten vår. Der ble vi møtt av en enda større gjeng: et 10-talls damer som var godt i gang med å forberede et festmåltid til oss, og deres ektemenn og barn. Vi merket fort den åpne og inkluderende kulturen de er kjent for her i den Dominikanske Republikk. Til tross for ulikt språk sto det ikke på innsatsen for å prøve å bli kjent med oss. Vi jentene fikk være med å lage mat, og lærte samtidig de spanske navnene på alle ingrediensene.  Alle sammen fikk være med på en kort ekskursjon opp til et utsiktspunkt for å sjekke ut området.

Olinda vert guida av Esmeralda
Olinda vert guida av Esmeralda

Tilbake ved Efrahim sitt hus måtte alle jentene på do og ble fulgt av China, en utrolig karismatisk jente og en av døtrene til Efrahim. Toalettet var en utedo på toppen av en liten bakke, bak et forheng, med en liten blikkplate som tak. I tur og orden gikk vi på do og China fulgte oppmerksomt med.DSC_0993

Etter noen timer med mingling på spansk, ble all maten satt frem på et langbord og plassen dekorert av hengende lys.  Vi fikk servert alt frå grillet kylling og svin, til diverse salater, risotto og platanos fritos (friterte bananer). Alt smakte fantastisk og det var god stemning rundt måltidet.

China fiksar håret til Fride, dei elskar å dulla med oss!
China fiksar håret til Fride, dei elskar å dulla med oss!

Mørket senket seg nokså fort, og med det ble det satt frem høytalere og et ”live-band” begynte å spille dominikansk musikk. Det gikk ikke lang tid før alle var i gang med å danse den lokale dansen ”Merengue”, og etter hvert også ”Bachata”. I utgangspunktet enkle danser, men en utfordring for oss stive nordmenn. Alle jentene fikk rimelig raskt beundrere, og var etter et titalls danser rimelig gjennomsvette og klare for en god natts søvn.

Det ble foretatt en rask loddtrekning for å finne ut hvilke to av oss som skulle bo hos hver familie, og vi gikk alle i en stor, samlet flokk fra hus til hus hvor vi ble innlosjet hos familiene våre. Vi tok i bruk en av våre spanske fraser ”buenas noches” og var klare for senga. Til tross for varmen sov vi alle sammen godt etter en lang dag med mange nye inntrykk.

Elisabeth og Sigrid 🙂

3 kommentarer til «Velkomstfesten!»

  1. Hei!
    Spennende å følge med dere. Turen virker både spennende og innholdsrik. Dere møter også flotte mennesker. Fortsatt trygg og opplevelsesrik tur!
    Hils gjengen!

    MvhHelge

  2. Kære alle!
    Det er rigtig spændende at se billeder fra jeres tur. Og sikken mange og helt fantastiske mennesker I allerede har mødt! – Selvom de næsten ingenting har selv, så bliver I taget imod med åbne arme – det er utroligt! – Jeg er glad for, at I alle er raske igen! – Kan I have en fortsat god tur, og huske på – at det som I oplever her er enestående!
    Kærlig hilsen Merete (Johans mor) – du er sandelig god til at stå på surfebræt Johan! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.