Going solo

Vi har nå fullført en tredagers/toovernattings-egenferd i Nicaragua. Det vil si at vi har reist i mindre grupper, lagt opp opplegget selv, og viktigst av alt, ikke hatt en lærer som er flytende i spansk og kan fikse og trikse med transport, overnatting osv. Jeg og Fride var lenge i tvil om hva vi ville bruke disse dagene på, men endte til slutt opp med å reise til det lille ferie-/backpackerparadiset San Juan del Sur.

Nydelige San Juan del Sur
Nydelige San Juan del Sur. Bilde: Oda

Egenferden startet i Granada, hvor vi selv skulle finne transport dit vi ønsket å dra. Bussholdeplassen var relativt enkel å finne i hjertet av byen, blant kyllingboder og gateselgere. Vi fikk kastet sekkene våre på taket, og ble selv stående helt bakerst i bussen oppe på noen striesekker med ukjent innhold og diverse frysebokser. Bussturen tok i underkant av halvannen time, og kostet oss 30 cordobas eller litt under åtte norske kroner. Underveis ble det som startet som en litt full buss, etter norsk standard, fylt opp med mennesker som var nødt til å hoppe på i fart via døren helt bakerst i bussen, der hvor vi sto. Vi så fascinert på at også sykler og sekker ble kastet opp på taket i fart. En veldig unik bussopplevelse.

Bussetappe nummer to begynte i Rivas, hvor haugevis av selgere omringet oss fra det øyeblikket vi steg ut på gata. Vi hoppet inn i den første bussen med skilt «San Juan del Sur», og betalte fornøyd 20 cordobas. Etter en liten stund innså vi at denne bussen definitivt ikke kjørte raskeste vei til SJDS, men snarere kjørte hjem til alle passasjerene, bokstavelig talt, på en humpete skogs/landevei. Spesielt overrasket ble vi egentlig ikke da bussen kjørte hjem til sjåføren og «billettkontrolløren» for å hente dagens lunsj… Turen tok halvannen time, og selv om vi var litt usikre på om bussen i det hele tatt kom til å holde hele veien frem, var vi en smule stolte og fornøyde med oss selv for å ha klart hele etappen til kun 12 NOK.

Et stykk fornøyd jente på vei til San Juan del Sur
Et stykk fornøyd jente på vei til San Juan del Sur. Bilde: Oda

Resten av dagen ble brukt til rundturer i den utrolig fine, lille byen og litt avslapping på hotellet, før vi avsluttet med middag på en av restaurantene langs stranda sammen med de tre andre jentene i klassen.

Restaurantene langs stranden i SJDS
Restaurantene langs stranden i SJDS. Bilde: Oda

Neste dag fikk vi tak i en NISSAN-pickup fra 80/90-tallet med åpent lasteplan med benker, som kjørte oss til Playa Hermosa. Der stekte vi i sola i mange timer, enkelte med mer eller mindre hell, før vi ble hentet og kjørt tilbake igjen til SJDS. Fride og jeg brukte resten av dagen på pedicure, shopping og en fantastisk fiskemiddag på restaurant El Timón. Vi har det ikke så aller verst!

Brune og blide, og en smule vindblåste
Fride og Sigrid: Brune og blide, og en smule vindblåste. Bilde: Oda
Avsluttet en maksimalt avslappet dag med enda mer avslapping og pedicure
Fride og jeg rundet av en maksimalt avslappet dag med pedicure. Bilde: Oda
El Timón serverer byens beste mat, til 100 kr. Som vi koste oss!
El Timón serverer byens beste mat, til 100 kr. Åh, som vi koste oss! Bilde: Oda

Torsdag morgen fikk vi nok en luftig tur til grensen. De siste dagene av turen vår skal tilbringes i vakre Costa Rica.

Oda:)

NISSAN-pickupen som fraktet oss frem og tilbake til stranda, og til grensen til Costa Rica i dag morges.
NISSAN-pickupen som fraktet oss frem og tilbake til stranda, og til grensen til Costa Rica i dag morges. Bilde: Oda
Vår favoritt pickup
Vår favorittpickup Bilde: Oda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.