Sightseeing i Lima og vasspark

I dag starta vi med frukost på hotellet, med supert utval som passa til dei fleste sin smak. Eg for min del var godt nøgd med friske fruktar og oliven, er så herleg å ha tilgang på masse forskjellig sunt! Vi vart henta av ein buss og ein gaid klokka ni, og dei køyrde oss til sentrum av Lima, der mesteparten av dei gamle kolonibygga som endå er att, ligg, saman med katedral og kloster og togstasjon. Gaiden kunne mykje, men var nesten for detaljert på byggteknikk og stilartar og tidsepokar innimellom. Tilbake i Miraflores åt vi på ein mektig buffet, med eige bord for salat, dessert, frukt, samt tjue meter med ulike varmrettar. Etter fire timar og ein joggetur var eg framleis knallmett!

Joggeturen var på Malecon og ved surfestrendene nedanfor i den Lima-bydelen vi bur i; Miraflores. Å få springa litt rundt sånn på måfå og oppdaga nye plassar er noko av det kjekkaste eg veit på tur! Denne gongen fann eg svære sandklipper med farga steinar som folk har lagt i mønster. Til dømes stod det «gratulerar med dagen» og «gift deg med meg!» på nokon, sånn at dei som er i høghusa eller i paraglider kan sjå det. Bilvegen larma femti stupmeter nedanfor, og Malecon, med parkar og folk var oppanfor meg. Møtte to gribbar der nede. Dei brydde seg lite om min tilstedeværelse. På surfestranda vart eg shanghaia av ein full, avdanka surfar, som ville eg skulle kjøpa instruksjon hjå ein kompis av han. Hadde vore stas, får vurdere det i morgon. Kosta 80kr for to timar leige av surfebrett, så det står ikkje akkurat på pengane!

På kvelden gjekk vi ut i gata og fekk fanga fira drosjar, der tillitsfulle nordmenn vart innlosjert etter beste evne. På tide at ein får oppleva at det går fint å køyre seks personar i ein vanleg bil. Belte er oppskrytt… Vi kom til vassparken i ein annan bydel, og det er eit imponerande skue. Trur bileta får snakka for seg! Høgdepunktet er eit lys og lyd og vatn – show som visar ulike typar folkedans og leikar med høgde, kraft og djupn. Vel vert ein tur! Sjølv om det kosta heile 8kr å komma inn…

Bilete av Benjamin og Harry

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.